Kerekasztal

ELLENZÉkI KEREKASZTAL 2022

A Független Jogász Fórum kezdeményezésére a hatalommal szemben álló, szétforgácsolt magyar ellenzék 1989. március 22-én létrehozta az Ellenzéki Kerekasztalt. A szerveződés legfőbb célja az volt, hogy a benne résztvevők egységes fellépéssel ellenálljanak az ellenzéket különalkukkal kecsegtető Magyar Szocialista Munkáspárt megosztó törekvéseinek.
Harminckét évvel az EKA létrejötte után Magyarország hasonló cipőben jár, mint 1989-ben. A Fidesz közel 12 éves kormányzásának köszönhetően az ország eltávolodott a demokrácia eszméjétől és annak értékeitől. A magyar ellenzék ugyanúgy tagolt, mint három évtizede, és nem maradt más választása, mint – az ideológiai ellentéteket a partvonalon túlra helyezve – közösen összefogni. Az ellenzéki előválasztás ezért egy mérföldkő, aminek köszönhetően közös ellenzéki jelölteket és miniszterelnök-jelöltet indítanak országszerte.
Mindez azonban nem elegendő. Egy közös választási program kidolgozása, illetve egy, az Orbán-rendszer lebontását segítő terv kialakítása minden ellenzéki demokratikus erő számára létfontosságú.
A Civitas Intézet által megszervezett „Ellenzéki Kerekasztal 2022” c. rendezvénysorozat e törekvéseket kívánja elősegíteni, pódiumot kínálva vezető ellenzéki szereplőknek és szakértőknek a magyar demokrácia helyreállításának előkészítésére.0

2022 január 6-án, csütörtökön, 10 órai kezdettel lesz a következő konferencia a Keménydió Café Bar-ban. (1065 Budapest, Nagymező u. 21) 

A rendezvény témája a magyarországi jogállamiság helyzete lesz, ahol külön kitérünk az ellenzék javaslataira egy esetleges kormányváltás esetén. 

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.