Munkatársaink

Kész Zoltán Tanácsadó

Korábban tanárként és sportriporterként dolgozott, a Szabad Piac Alapítvány tiszteletbeli elnöke. Fulbright-ösztöndíjasként amerikai történelmet tanított Kaliforniában. 2015-ben időközi választáson függetlenként legyőzte a Fidesz jelöltjét, ezáltal lebontva az állampárt kétharmados uralmát. Jelenleg a washingtoni székhelyű Consumer Choice Center kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója. Mottója: “A populizmus ellentéte a felelősségvállalás.”

Csekő Balázs
Kommunikációs igazgató, főszerkesztő

Politikatudományi tanulmányait az Universität Wien, az Universidad de Granada és az Universidad de La Habana-n végezte, 2012-ben politológia szakon diplomát szerezve az Universität Wienen. “A kubai exile-lobby az USA-ban és annak befolyása az amerikai külpolitikára” témával kapcsolatban kutatást végzett a University of Miamin. Publikációi számos nemzetközi médiumban megjelentek, többek között a The Telegraph, Der Standard, Die Presse és a Wiener Zeitung hasábjain és a BBC World Service hullámhosszain. Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által kibocsájtott “Certificate of Appreciation” tulajdonosa.

Szélpál Szilárd Pénzügyi igazgató

Szélpál Szilárd tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, a Szent István Egyetemen, valamint Franciaországban a Paris-Sorbonne (Paris IV) egyetemen végezte környezetvédelmi és területfejlesztési menedzser, környezetvédelmi szakjogász környezetvédelmi szakember, agrármérnök, élelmiszertechnológiai mérnök szakon. Ösztöndíjjal a belgiumi Genti Egyetemen és az észtországi Tartui Egyetemen tanult. 2012-től a Szegedi Tudományegyetem kezdett el dolgozni kutatóként és 2013-tól a Magyar Akkreditációs Bizottság Természettudományi Bizottságának volt 5 évig PhD delegáltja. Számos tudományos cikk és közlemény szerzője, tudományos konferencia szervezője. PhD tanulmányokat folytat az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori iskolájában. 2014 óta az Európai Parlamentben környezetvédelmi, kül- és védelempolitikai szakértő.óta az Európai 

Somogyi Zoltán Stratégiai Tanácsadó

A magyar közélet elemzője három évtizede, számos média folyamatos vendége, tanácsadója. Szociológusként végzett az ELTE-n, az Egyesült Államokban tanult vezetéselméletet partnerintézményünk, az amerikai republikánus értékekhez közel álló Atlas Network jóvoltából. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen filozófiát hallgat. A Civitas ügyeiben tanácsadóként és elemzőként kértük fel őt és az általa vezetett Kommunikáció és Imázs Intézetet.

teplán istván Közgazdász, gazdaságtörténész, tanácsadó

Teplán István magyar gazdaságtörténész, szociológus, pedagógus, 1999-ben diplomázott a Harvard Egyetemen. Közép-Európa első nemzetközi, nyugati mintájú posztgraduális iskolájának egyik alapítója. Ügyvezető alelnökként 1992 és 2007 között a szolgálta a CEU-t. Egyetemi oktatóként 2000 és 2008 között az Egyetemek Nemzetközi Szövetsége (UNESCO) igazgatótanácsának tagja volt, 1998 és 2007 között pedig a dubrovniki Inter-University Center (IUC) tanácsának elnöke volt. Magyarországon a Kormányzati Közigazgatási Központ főigazgatójaként dolgozott, amely a magyar közszféra és az Európai Unió számára képzett köztisztviselőket. Az Európai Unió magyar elnöksége alatt (2011) az Európai Tanács nemzetközi környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó munkacsoportjának elnöke volt, amely globális és horizontális ügyekkel foglalkozott. A Nemzeti Környezetügyi Intézet alapító főigazgatója volt. Az ENSZ égisze alatt megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó miniszteri megbízottja. Tagja volt a koppenhágai Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) igazgatótanácsának. 2009-2017 között a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ igazgatótanácsának tagja volt. Teplán nemzetközi konferenciák szervezője és folyóiratok munkatársa. 

Jared Feldschreiber Elemző, újságíró

Jared Feldschreiber több mint egy évtizede dolgozik újságíróként. A művészeti jellegű riportok mellett, a geopolitikai elemzések minden területén szerteágazó tapasztalattal rendelkezik. Jared a filmiparban is dolgozott Los Angelesben és New Yorkban. Mondhatjuk, hogy igazi filmkedvelő. Filmes élményei segítették a Reckless Abandon című regénye megírásában is. 2013 óta szabadúszó újságíró, olyan nagy nemzetközi médiumoknak dolgozik, mint a Times of Israel, a Jerusalem Post, a HuffPost, vagy az International Policy Digest. Behatóan ismeri a biztonságpolitika és diplomácia világát. Miután akkreditált újságíróként dolgozott az Egyesült Nemzetek Szervezetében, a Tel-Avivi Egyetemen szerzett biztonság és diplomácia szakon mesterdiplomát.

Giese Robert Dirk stratégiai elemző

Giese Robert Dirk a fiatal kora ellenére tapasztalt politikai tanácsadóként dolgozik a Magyar Országgyűlésben. Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen végzett Nemzetközi Tanulmányok szakon (BA). Robert multikulturális (Erdélyi-Magyar, Holland, Német) hátterének köszönhetően jól ismeri a Kelet-Közép Európát és Nyugat-Európát meghatározó problémákat és előnyöket és azok közös pontjait. Háttere továbbá elősegíti a mai összetett globalizált világ megértését és megbecsülését. Korábban üzleti tanácsadással és tőkeszerzéssel foglalkozott, dolgozott Start-up cégekkel az Edukációs-Technológia területein, valamint Humán erőforrás fejlesztésen. A fő célja segíteni és felzárkóztatni Magyarországot egy szabad és nyugati életszínvonalra, ahol minden polgár egy korrupciómentes, szabadpiaci környezetben teljesedhet ki. 

Szigeti Bernadett Projektvezető

Szigeti Bernadett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tanul Nemzetközi Gazdálkodás szakon, angol nyelven. Bernadett magyar bajnok műkorcsolyázó volt. Több fiatal demokratikus szervezetnek is tagja. Fő célja, hogy a Magyarországi életkörülmények legalább olyan vonzóak legyenek a mai fiatalok számára, mint az Európai Unió más országaiban.

Image 2022. 12. 21. at 18.15
Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.