Hírek

Visszatér Lázár János a kormányba?

A HVG több forrása szerint Lázár János volt kancelláriaminiszter lehet Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utóda.

November 6-án Portfolio Private Health Forum 2019! Részletek itt:


Csere az EMMI élén?A hetilap felveti a kérdést a híresztelések kapcsán, hogy politikusi öngyilkosság vagy ügyes taktikai húzás lenne, ha Lázár János visszatérne a politika első vonalába?

A hetilap holnap megjelenő számában azt írja, hogy

értesüléseik szerint Lázár János az Emberi Erőforrások Minisztériumának élére kerülhet.


Múlt héten a Népszava már arról írt, hogy kormányülést tartanak, ahol előkerül Kásler Miklós jövője, egyesek szerint már csak hetek, napok kérdése a miniszter menesztése.

Ezt még aznap cáfolta az EMMI. A tárca szerint minden valóságalapot nélkülöz a Népszavának az az állítása, mely szerint "korlátozták a humántárca számláit". A tárca szerint múlt héten nem is volt kormányülés, így nem is tárgyalhattak a minisztérium szervezeti és személyi kérdéseiről. "Tehát nincs kormányülés, nincs "korlátozás", nincs "pánikszerű pénzköltés" és nincsenek "személyi kérdések" sem.
Van azonban félrevezetés a lap által" - hangoztatta az EMMI múlt szerdai közleményében.

Miért épp Lázár János?Lázár János jelenleg többek között a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosi feladatokat látja el, tavaly augusztusban nevezte ki erre a pozícióra Orbán Viktor miniszterelnök.

Tavaly nagyot szóló javaslattal állt elő Lázár János:

2018.10.18 11:58 Lázár János bejelentette: a 2020 után születetteknek megtiltják a dohányzást

2018.10.30 14:02 Lázár beleáll Orbánnal szemben is: jönnek a dohányzásellenes javaslatai

A Miniszterelnökséget korábban vezető miniszter korábban többször is megnyilvánult az egészségügyről. Tavaly év elején úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyik legfontosabb probléma az egészségügyben, hogy az emberek nem járnak el az ingyenes szűrővizsgálatokra. Ennek kapcsán ösztönzőket bevezetését említette a munkaadók és munkavállalók járuléka esetében, hogy az emberek elmenjenek a szűrésekre. Akkor azt is mondta, hogy az átlagos orvosfizetést 1,5-2 millió forintra kell emelni. Akkor azt is hozzátette, hogy a legjobb ápolóknak 500-600 ezer forintot kellene keresniük. Fontos feladatként említette továbbá a a kórházi fekvőbeteg ellátás színvonalának javítását, az úgynevezett hotelszolgáltatás újjászervezését.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György