Hírek

Ismét megszólalt az államkincstár a nyugdíjak késéséről

A Magyar Államkincstár szombat déli közleménye alapján minden járandóság elutalása megtörtént pénteken. Más kérdés, hogy minden nyugdíjas számlájára határidőben megérkezett-e az összeg. Kíváncsian várjuk olvasóink legfrissebb tapasztalatait erre az email címre.

Itt a MÁK szombati közleménye"A Magyar Államkincstár tájékoztatja a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ügyfeleit, hogy a bankszámlákra érkező nyugdíjak elutalása 2019. január 11-én megtörtént.

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról. A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta a korábban közzétett határnap táblázat szerint január 16-án kezdi meg" - olvasható a MÁK oldalán a legfrissebb, szombat állapotról szóló tájékoztató.

Volt olyan nyugdíjas, akinek szombat délelőtt még nem volt a számláján az összegA Portfolio írta meg elsőként, hogy a MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg a szokásos reggeli időpontban a nyugdíjak a nyugdíjasok egyéni számlájára. Aztán az esti órákban kiderült: fokozatosan egyre többen kapták meg a járandóságot este 8 után is. Az államkincstár akkor is azt hangsúlyozta, hogy mindenkinek elutalták a járandóságot. De érdekesebb kérdés a nyugdíjasok oldaláról, hogy ezek a kifizetések meg is érkeznek-e a bankszámlákra.

A MÁK ugyanis minden esetben figyelt a megfogalmazásra: "intézkedett a kifizetésről", "az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek", "az utalás megtörtént", "az utalásról intézkedett". Egyszer sem azt hangsúlyozza, hogy az összegek minden esetben megérkeztek az egyéni számlákra, ez ugyanis attól függ, hogy a bankok nyitva tartották-e rendszereiket késő este, a szokásos zárást követően is és lekönyvelték-e az egyéni számlákra.

A hozzánk érkező legutolsó olvasói levelek alapján szombat dél előtt voltak még olyanok, akik hiába várták a nyugdíjat.


Kíváncsiak vagyunk ezért, hogy van-e olyan érintett, aki nem jutott hozzá továbbra sem a járandóságához. Várjuk a leveleket a portfolio@portfolio.hu email címre!

Ezt mondja az OTPAz OTP oldalán ezt az információt lehet megtalálni a szombati napon:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy az Államkincstártól beérkezett nyugdíjak lekönyvelése megtörtént. A nyugdíjak bankkártyával, illetve a hétvégén nyitva tartó bankfiókokban hozzáférhetőek. Köszönjük a türelmét.